Stickl elektrohajóink kivételes előnyei

Meggyőződésünk, hogy a profi elektrohajó akkor működik tökéletesen, ha minden alkotóeleme jól illeszkedik egymáshoz és egy egységként funkcionál.
Ezért mi a tervezéstől a végső tesztekig kipróbált komplett rendszereket kínálunk, nem pedig nagy teljesítményű benzinmotorjaiktól megfosztott motoros testeket, ráfabrikált elektromotorral és a tank helyére beszorított akkumulátorokkal.

 

Testforma

Elektromos hajóinkat arra terveztük, hogy minden különösebb gyakorlat nélkül is könnyen vezethetők legyenek.
A speciális igényekre kifejlesztett csökkentett menet-ellenállású félsikló modelljeink közös előnyeik a hagyományos konstrukciókkal szemben:
- Rendkívül jól tartják az irányt és szinte helyben megfordulnak, így zsúfolt kikötőkben kevés gyakorlattal is egyszerű a manőverezés.
- A legalább 6 m-es testhossz, a penge-éles orr, a lapos fenékkiképzés és a mélyre helyezett akkumulátorok következtében a viharos Balatonon, kisebb motorteljesítménnyel is gond nélkül túrázhat.
- A félsikló testformának köszönhetően erősebb motorokkal motorcsónakos élményt nyújtanak.Kizárólag elektromos hajókhoz fejlesztett és bevált motorokat építünk be

Soha nem tapasztalt ilyen erőt elektromos hajóban!
A tolóerő dupla ekkora benzines motorokéval ér fel, így a gyorsulás valóban fantasztikus.
Ráadásul olyan sebességekre képesek hajóink, amely a védett vizeinken más konstrukciókkal megvalósíthatatlan.
A telepek szempontjából legkedvezőtlenebb esetett feltételezve az alap akkumulátor csomag maximális gázállásnál valóban nem képes 30 percnél hosszabb száguldásra, viszont a maradék energiával, normális sebességgel még mindig 1-2 órát hajózhat. Ez a kimeríthetetlen biztonság egyik záloga!

További információ az elektromos motorokról itt.

 

Zárt, gondozásmentes akkumulátorok

Nem kell különösebb gondot fordítania az akkumulátorokra vagy a töltőre. Csupán csatlakoztassa a 220V-os hálózathoz és hagyja feltöltődni! A rendszer gondoskodik önmagáról.

Speciális, mélyciklusú, hosszú élettartamú akkumulátoraink előnyei:
- A zárt cellás telepek közt rendkívüli, akár 20%-ig kimeríthető, vagyis adott energiából más akkumulátoroknál legalább 10%-al több a büntetlenül felhasználható. Ez minden sebességtartományban megnövelt hatótávolságot biztosít.
- A mélykisütésre (20%-ig lemerítésre) 650 ciklus a gyári garancia. A gyakorlati tapasztalatok alapján erre a képességre nem mindennap van szükség (igaz néha nagyon jól jön) így az élettartam 800-1.000 ciklusra tehető.

További információt az akkumulátorokról itt talál.
 

Japán Lithium akkumulátorok német garanciával

Egyre nagyobb igény mutatkozik a Lithiumos verziók iránt is.
Ugyanakkor - ahogy savas akkumulátorból is - lithiumból is sok féle típus és minőség van a piacon...
A legnevesebb villanyautókban alkalmazott, jólbevált "round cell" technológiát használjuk.
Ennek a technológiának a legfőbb előnye a csekély súly és magas teljesítményleadás.
Nem titok, hogy elektromos hajóink ezzekkel a rendszerekkel tudják leginkább kidomborítani képességeiket.
20 km/ feletti tartós siklás vagy nagysebsességű túrázás? Ez csak Önön műlik!

A minsőéget pedig a japán cellagyártás és a német össezszerelő mérnökök munkája garantálja.
Komoly érv a rendszer mellett a 4 év garancia és a 10 év feletti valós élettartam is.

Átgondolt tervezés

Hajóink megalkotásánál a tervezéstől a kész hajók teszteléséig a garantáltan magas szintű felhasználói élmény biztosítása volt az elsődleges cél.
Abból indultunk ki, hogy az elektromos hajózás speciális igényeihez mi mindenre van szükség ahhoz, hogy a középszerűség, az alkalmazási problémák még nyomokban sem fordulhassanak elő.
Bevalljuk, nagyon élveztük, hogy szabad kezet adhattunk magunknak és hogy alkotásaink a kötetlen szabadság, a közös élmény, a feledhetetlen kaland lehetőségét biztosítják.
Így rengeteg egyedi ötletes megoldással láttuk el modelljeinket.
Ilyen például az aszimmetrikus kabin, a kényelmes feljáró az orrnapozóhoz, a tágas kokpit körbe ülhető asztallal, vagy éppen a lesüllyeszthető asztallal és biminivel árnyas pihenőhellyé alakítható kokpit, ahol a bárszekrényből talpas poharak, a hűtőládából frissítő varázsolható elő.
A 3 pozíciós rollbár, a vízközeli élményt nyújtó exkluzív fürdőplatform, a hajó minden pontján kézre eső pohártartók és még sok-sok apró ötlet teszik igazán vagánnyá hajóinkat.

További cikkeink...